Seværdigheder Berlin
Logo Togrejser Europa   

 

 

Seværdigheder Berlin

De første fortællinger om Berlin stammer tilbage fra 1237, hvor man hører om det lille fiskerleje Coln., Berlin og Coln blev anlagt på hver sin side af floden Spree. Byerne blev et par hundrede år senere lagt sammen og blev en af det germanske riges vigtigste byer.
Dette satte først byldepesten i slutningen af 1500-tallet en stopper for, efterfulgt af 30-års krigen. I 1648 boede blot 6000 mennesker i Berlin. Forskellige fyrster fik vendt udviklingen i positiv retning, bla. Ved anlæggelse af en masse satellitbyer i byens omegn.
Berlin blev efter anden verdenskrig delt i 2, pga. den sakaldte Jaltaaftale indgået af Stalin, Roosevelt og Churchill. Den 13. august 1961 opføres Berlinmuren og det bliver nu forbudt for borgere at rejse til vest-Berlin. Denne opdeling holdte indtil d. 9 november 1989, hvor Sovjetunionen er tæt pa økonomisk kollaps og opløsning. I 1991 blev Berlin igen tysklands hovedstad og er den dag i dag, kommet uendelig langt med genopbygningen.
Berlin har i dag 3,5 million indbyggere og dækker et areal på 889 km2.

Berlin byder i dag på så meget kultur også meget forskelligartethed, at det er blevet en af Europas mest besøgte storbyer.

Musikscenen i Berlin er forlængst overhalet London og byen summer af klubliv og glade dage. Den elektroniske musik, har udviklet mange forskellige genrer og technoen strømmer fortsat ud af højtalerne, rundt om i byen, i alle afskygninger.

Der er mange spændende seværdigheder i Berlin. Først og fremmest vil vi fremhæve området omkring det smukke barokslot Schloss Charlottenburg. Der er masser af grønne områder og mange museer.

En anden spændende seværdighed i Berlin er museumsøen ved Berliner Dom. Domkirken er opført i 1700-tallet og er et arkitektonisk mesterværk. Alt kan nydes i fulde drag. Panelerne, mosaikkerne, sarkofagene og sidst men ikke mindst orglet. På samme ø ligger Pergamonmuseet.

Berlin Zoo er som en af Europas største, et spændende besøg for dyreelskere og børn og er absolut en Berlin seværdighed, som er værd at bruge tid på.

I den historiske ende er Brandenburger Tor, et interessant sted at besøge. Porten som blev opført i 1795, stod i mange år, som symbolet på delingen mellem øst- og vestberlin. Den er i den grad Berlins livsnerve og mest interessante seværdighed.

Omkring Brandenburger Tor kan man enten spadsere ud i Tiergarten og nyde, roen i den store park eller tage turen ned af Unter Den Linden, hvor der findes mange museer, parlamentsbygningen, statsbiblioteket, bebelplatz, det tyske historiske museum, Französischer Dom, Berliner Dom og mange flere ting.

Fortsætter man helt til enden, kommer man forbi en anden af Berlins store seværdigheder Alexanderplatz. Et af de steder i Østberlin, som fortsat på mange måder fremstår uberørt. Såfremt man ønsker at tage turen op i tårnet, anbefaler vi, at komme tidligt, idet køen kan være lang.

Andre Berlin seværdigheder som bør nævnes er DDR museet, Nikolaiviertel, Berliner Unterwelten og Pergamonmuseet.

Jeresferie.dk - Tlf.: 32 17 73 44 - E-mail: info@jeresferie.dk

Billig Skiferie - Billig studietur - Hotel Prag - Kørselvferier - Billige rejser - Rejsetilbud