Seværdigheder Prag
Logo Togrejser Europa   

 

 

Seværdigheder Prag

"Den Gyldne Stad" som byen kaldes af alverdens turister, er fortsat et af Europas mest populære rejsemål. Det lave prisniveau, kombineret med den middelalderlige charme giver byen millioner af besøgene hvert år.
Byen som er placeret i europas hjerte, har altid været en af centraleuropas vigtigste. Arkæologiske udgravninger har bevist beboelser helt tilbage til stenalderen, men byen blev først grundlagt omkring år 800 e.kr., hvor man opførte et stort borganlæg ved Hradcany, stedet hvor Prags borg ligger i dag.
På den anden side af Vltava(Moldau) længere sydpå, blev der
omkring år 900 bygget en anden borg ved navn Vysehrad. Det er omkring disse 2 borge at byen er opstået og har udviklet sig.
Under Karl den fjerdes regeringstid, blev byen for alvor regionens vigtigste. Han byggede centraleuropas første universitet i byen og grundlagde det der i dag, hedder den nye bydel, Nove Mesto. For at sætte tingene lidt i perspektiv, kan det oplyses Nove Mestos areal bestod af 360 ha, 3 gange så stor som den gamle bydel. Han fik desuden gjort byen til ærkebispesæde.
I 1918 blev Prag hovedstad i Tjekkoslovakiet og var det indtil opsplittelsen af de 2 lande i 1993. Prag er i dag Tjekkiets hovedstad og rummer ca. 1,5 million indbyggere. Byens storslåethed skal opleves.

Seværdigheder i Prag

Karlsbroen
Er vel nok Prags mest kendte seværdighed. Opført på ordre af Karl den fjerde og påbegyndt i 1357. Nyd broens charme og de mange smukke statuer, som står på den.

Prags Borg
Prags borgområde er Europas største og der er masser af ting, at se på. Den gotiske St. Vitus katedral, st. georgs basilikaen, Rudolf d. IIs kunstsamling, våbenmuseum, legetøjsmuseum, strahovklostret. Man kan nemt bruge flere dage, hvis man skal nå at fordybe sig i det hele.

Den gamle rådhusplads
Smuk plads midt i den gamle bydel. Her findes der smukke statuetter, gotiske bygninger og flotte facader. Det er også her Tyn kirken er, hvor Tycho Brahe ligger begravet. Snyd ikke jer selv for en tur op i rådhustårnet.

Venzelspladsen
Prags største plads/alle. Mange spændende butikker og for enden finder man Prags nationalmuseum.

Det astronomiske ur
Et af de eneste i verden og opført af Hanus fra Ruze. Hver time kan man se en forestilling. Kom i god tid, idet der er rift om pladserne.

Statsoperaen
Smuk koncertbygning, som skal opleves indefra. Hver dag hele året, kan man nyde de største og mest berømte operaer.

Jeresferie.dk - Tlf.: 32 17 73 44 - E-mail: info@jeresferie.dk

Billig Skiferie - Billig studietur - Hotel Prag - Kørselvferier - Billige rejser - Rejsetilbud