Studierejser Udflugtsprogram Prag
Logo Togrejser Europa   

 

 

Studierejser Prag - udflugtsprogram

Prag byder på et hav af oplevelses muligheder og som dansk rejsearrangør med dansktalende guider i Prag, så kan vi tilbyde masser af forskellige udflugter. I kan på denne side finde en masse information om oplevelser i Prag - alle oplevelser er med dansktalende tolk eller dansktalende guide. Sørg for at forberede spørgsmål hjemmefra.

Besøg på uddannelsesinstitutioner

Besøg på uddannelsesinstitutioner
Det er muligt at besøge og overvære undervisningen på forskellige uddannelsesinstitutioner som gymnasier, universiteter, tekniske skoler og pædagogiske social uddannelser.
Pris pr. besøg inkl. dansktalende tolk 2000 kr.

Børne- og ungdomsforsorgen
På de spændende besøg vil man lære en masse omkring de tjekkiske sociale forhold for belastede unge. Et besøg som vi anbefaler til pædagog- og social studerende i Danmark.
Pris pr. besøg inkl. dansktalende tolk 2000 kr.

Plejehjem
I Tjekkiet er plejehjem ikke så udbredte som i Danmark, idet der er en årelang tradition for at børnene tager sig af forældrene. De findes dog også og på dette besøg bliver der mulighed for at besøge plejehjemmet, komme på rundvisning og muligvis snakke med nogle beboere.
Pris pr. besøg inkl. dansktalende tolk 2000 kr.

Virksomhedsbesøg
Spændende virksomhedsbesøg er der mange muligheder for, både i og udenfor Prag. I Tjekkiet har man altid haft en stærk industri og udover biler(Skoda) og bøhmisk krystalkunst, så vil vi kunne hjælpe med at arrangere besøg på forskellige fabrikker, byggepladser og landbrug. Der findes ligeledes muligheder for at besøge fødevarefabrikker. Normalt får man en rundvisning og snakker med en virksomhedsrepræsentant.
Forespørg på konkret besøg eller kontakt os for inspiration. Husk at vi har prisgaranti!

Byrundtur i Prag med opgaver
Det kan være svært at aktivere eleverne på en guide, som snakker uafbrudt i 4 timer. Derfor tilbyder vi jer en mere levende byrundtur, hvor i stilles forskellige opgaver undervejs. På den måde får eleverne en bedre ballast for at huske fakta. I kan vælge at mødes med guiden i centrum af Prag eller at han henter jer på hotellet. Eleverne vil blive inddelt i hold og det vindende hold, vil få en lille præmie.
Pris pr. gruppe op til 30 personer 1000 kr.

Bryggeribesøg
Der er mange muligheder for Bryggeribesøg i Tjekkiet. I Prag kan vi tilbyde de små brygstuer som U Fleku, Novomestsky Pivovar, Staropramen og Pivovarsky Dum. Udenfor Prag findes Plzen, Krusovice og Gambrinus. Vi anbefaler at man altid tager et måltid mad på et af bryghusene, for at gøre oplevelsen total.
Pris pr. person fra 25 kr. + evt. leje af dansk tolk.

Theresienstadt
Den gruvækkende arbejdslejr Theresienstadt, ligger blot 60 km nord for Prag. Den var under 2. verdenskrig en arbejdslejr for jøder og andre nazi fjendtlige folk. Man kan tilkøbe en rundvisning eller vælge selv at gå rundt og se de tomme bygninger. Der er mulighed for at se en lille film om lejrens historie. Foran hovedindgangen findes en stor mindes kirkegård for alle dem, som mistede livet under de grusomme forhold i Lejren.
Pris pr. person 70 kr. for elever + 90 kr. for lærere inkl. engelsk guide. Det er muligt at leje en dansktalende guide til turen for 1200 kr.

Vojnalejren
Lejren er beliggende ca. 70 km syd for Prag. Lejren var under kommunist tiden fangelejr for politiske modstandere og journalister. Fangerne levede under kummerlige forhold og blev sat til at arbejde under hårde forhold. Der vil være en rundvisning og blive vist en film.
Pris pr. person 170 kr. for elever + 180 kr. for lærere inkl. engelsk guide. Det er muligt at leje en dansktalende guide til turen for 1200 kr

Karlstejn
Det fantastiske fæstningsværk var i mange år stedet hvor de tjekkiske kronjuveler blev opbevaret. På vejen op til den flotte borg, som blev opført af Karl d. 4, er der mange små boder, souvenir butikker og restauranter. Fra toppen af Borgen er der en fantastisk udsigt ud over landskabet.
Pris for leje af dansktalende guide 1200 kr.

Koneprusy
De berømte drypstenshuler, som ligger omkring 50 km fra Prag. Man bliver grebet af naturens vidunderligere skabninger, når man går rundt dybt nede under jorden og beundrer de fantastiske klippeformationer. Vi anbefaler at besøge grotterne på samme tur som Karlstejn eller Nizbor.
Entre studerende: 60 CZK
Entre lærere: 130 CZK
Leje af dansktalende guide:
3-4 timer 800 kr.
5 timer 1000 kr.
6 timer 1200 kr.
8 timer 1500 kr.

Kutna Hora / Sedlec
Ca. 95 km fra Prag
Middelalderbyen Kutna Hora byder på mange spændende oplevelser. Først og fremmest er der Skt. Barbara kirken med de 3 spir og de mange kalkmalerier. Dernæst er der Vlassky Dvur / Hradek, hvor der i mange år blev fremstillet sølv mønter. Der findes også en gammel sølvmine, som man kan komme ned i og få rundtur i.
I Sedlec som ligger ca. 5 km fra Kutna Hora er den opsigtsvækkende benkirke, hvor udsmykningen er lavet af mere end 40.000 menneskers knogler og kranier.
Entre til St. Barbara, studerende 20 kr., lærere 30 kr.
Entre til Vlasky Dvur, studerende 30 kr., lærere 45 kr.
Entre til Hradek, studrende 30 kr., lærere 50 kr.
Entre til Sedlec(benkirken), studerende 15 kr., lærere 25 kr.
Dansktalende guide til udflugten 1500 kr.

Nizbor
En af de mest kendte og berømte glasfabrikker i Tjekkiet. Tjekkerne har i mange år været kendt for deres unikke krystal produktion og fabrikken i Nizbor giver et glimrende indblik, i hvorfor man har så stor succes med disse produkter. Man får en rundtur på fabrikken og får efterfølgende mulighed for at handle i fabrikkens lagersalg.
Pris pr. person 45 kr. for elever + 55 kr. for lærere.

Lidice
Byen Lidice blev under 2. verdenskrig jævnet til jorden af nazisterne. Alle byens mandlige beboere blev i 1942 henrettet, imens man satte byens kvinder og børn i koncentrationslejre. Efter krigen opbyggede tjekkerne en ny moderne by, men man bevarede de gamle ruiner og lavede dem til en mindespark om krigens grusomheder.
Pris pr. person 45 kr. for elever + 55 kr. for lærere.

Bådtur
En af de mest populære ture. Turen kan købes af forskellige varigheder og med og uden buffet. Man passerer på sejladsen som foregår på Moldau, flere af Prags spændende seværdigheder og man får et helt andet afslappende indblik i storbyens dagligdag. Priseksempler:
Pris pr. person for 1 times sejlads 90 kr.
Pris pr. person for 2 timers sejlads med middag 200 kr.

Sort/lys teater
En af de teaterformer som tjekkerne er allermest berømte for. Vi kan tilbyde billetter til mange af de berømte teatre som Laterna Magika, Imga og Reduta. Det er en unik oplevelse, som vi anbefaler alle at foretage under deres besøg i byen.
Pris pr. person fra 90 kr.

Dukketeater
Tjekkerne har også en meget lang tradition for dukketeater. Der findes mange forestillinger rundt om i byen og det er en humoristisk oplevelse for voksne, såvel som for børn.
Pris pr. person fra 185 kr.

Krizikova fontænen
Dette virvar af lys, vand og projektører er en oplevelse udover det sædvanlige. Vandet danser til musikken. Kombiner turen med en god middag på en nærliggende restaurant.
Pris pr. person fra 60 kr.

Temelin
Tjekkiet har fortsat atomkraftsværk og efter ulykken i Japan for ganske nylig er diskussionen om atomkraft for alvor blusset op igen. Et nærliggende og højaktuel udflugt at tage på for tiden. Der vil blive vist en film, foretaget en rundvisning på værket og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Selve besøget på værftet er gratis, så det eneste der skal betales for er dansktalende guide i 8 timer og evt. busleje.

Temelin er et rigtig godt besøg og oplæg til debat om fremtidens energipolitik.

Leje af dansktalende guide/tolk
3-4 timer 800 kr.
5 timer 1000 kr.
6 timer 1200 kr.
8 timer 1500 kr.

Foredrag om selvvalgt emne
Foredrag om Tjekkiet eller Prag eller et emne som i selv vælger. Pris for 2 timer inkl. lokaleleje 1800 kr.

Busleje
Op til 50 personer:
3 timer 2500 kr.
4 timer 3000 kr.
6 timer 4000 kr.
8 timer 5000 kr.

Alle priser er inkl. 150 km. Ekstra km koster 15 kr. pr. km.

Der findes mindre og lidt billigere busser. Kontakt os for et godt tilbud. BEMÆRK at alle busser køres af tjekkisk talende chauffører, hvorfor vi anbefaler at medleje en guide.

 


Jeresferie.dk - Tlf.: 32 17 73 44 - E-mail: info@jeresferie.dk

Billig Skiferie - Billig studietur - Hotel Prag - Kørselvferier - Billige rejser - Rejsetilbud