Turen går til Prag
Logo Togrejser Europa   

 

 

Rejsehåndbog Prag

Vigtige telefonnumre
Ambulance 155
Politiet 156 - 158
Bil nedbrud 1230 - 1240 - 1054
Turist nødtelefon 1222
Landekode +420

24-timers apoteker
Belgicka 37, Prag 2, telefon 222 519 731
Palackeho 5, Prag 1, telefon 224 946 982

Tandlæger
Prag 1, 224 946 981

Engelsk talende læge
General Helath Care Cooperation, Krakovska 8, Prag 1, 222 210 178

Tabt Kreditkort
Visa/mastercard/Eurocard, 272 771 111
American Express, 222 800 222
Diners, 267 197 450

Posthuse
Kig efter det gule og blå "Post" skilt
Jindrisska 14, Prag 1, 221 131 111

Priser på post forsendelser
Indenrigs i Tjekkiet op til 50 gram, 10 Koruna
Udenrigs Europa op til 20 gram, 9 Koruna

Internet cafeer
Der findes et hav af forskellige internetcafeer rundt omkring i byen. Priserne svinger mellem 50 og 100 Koruna pr. time. Et par eksempler på internetcafeer:

Internet & Tea, Na Prikope 25, Prag 1
Internet Cafe Prague, Narodni 25, Prag 1

Priser for offentlig transport
Over 15 år, 12 Koruna for en time - fri skift undervejs
Under 15 år, 6 Koruna for en time - fri skift undervejs
24-timers billet, 70 Koruna
72-timers billet, 200 Koruna
168-timers billet, 250 Koruna
360-timers billet, 280 Koruna

Køreplaner kan findes på www.dp-praha.cz

Valuta
Tjekkiet har sin egen valuta Koruna. 1 dansk krone er i skrivende stund omkring 3 Koruna. Vi anbefaler at man altid inden afrejse, tjekker www.valutakurser.dk for dagsprisen.

Valutaveksling
Der findes et hav af vekselkontorer over hele byen og der kan være stor forskel på kursen. Vi anbefaler at man shopper lidt rundt og kigger på de forskellige tilbud, før man beslutter sig for, hvor man vil veksle.
Det bedste er at medbringe et dansk kreditkort også hæve i en automat. Så er man altid sikret dagskurs.

Sprog
Tjekkisk stammer fra den slaviske sprogstamme og kan være svært at forstå, for os danskere. I centrum og på hotellerne taler langt de fleste dog engelsk eller tysk.

El
220 V/AC

Drikkevand
Drikkevandet i Prag er af en fin kvalitet, men har en meget grim lugt af klor,hvorfor vi anbefaler folk at købe vand på flaske. For at kende forskel på brus eller ikke brus, skal man tænke på perler. Hvis det er med brus hedder det "Perliva" og hvis det er uden brus hedder det "Ne-Perliva".

Åbningstider
De fleste butikker i centrum lukker mellem 20 og 22. Restauranterne lukker ved 22-tiden, men man kan i centrum ofte finde en som har åbent til klokken 24.

Drikkepenge
Tjenre og taxa chauffører forventer omkring 10% i drikkepenge.

Kriminalitet
Prag er en meget sikker by at færdes i, men byen hærges meget af lommetyve. Så vær meget opmærksom på offentlige steder og især i de offentlige transportmidler. Det er proffesionelle tyve, som har tyveri, som deres levevej, så man skal være lynhurtig til at reagere og være meget opmærksom.

Visa
Danske statsborgere skal ikke bruge Visa for indrejse i Prag. Hvis man er herboende udlænding, anbefaler vi altid at man kontakter den Tjekkiske ambassade i København, Ryvangs Alle 14-16, 2100 København Ø, telefon, +45 39 10 18 10.

Offentlig transport i Prag
Prag har et rigtig godt udbygget offentligt transportsystem. Systemet er et perfekt miks af busser, sporvogne og metro. Selv om der er tale om en by med 1,5 million indbyggere, kan man på under en time, nå fra den ene ende af byen til den anden. Som turist får man dog slet ikke brug for at rejse så langt, idet de fleste attraktioner findes i bymidten

HUSK at købe billet på forhånd - ved manglende køb får man en temmelig stor bøde. Ved påstigning findes der små gule automater, hvor man selv skal stemple ens billet, før den er gyldig.

Metro
Prag har 3 metro linjer, som er simpelt bygget op og letgenkendelige grundet at hver linje har hver sin farve. Man lærer derfor hurtigt at finde rundt i systemet. Ved alle stationer kan man nemt komme videre rundt i byen, med sporvogne og busser. Stiger man på en linje, vil man i centrum kunne skifte til en af de andre linjer. Skiftestationerne hedder Museum, Müstek og Hlavni Nadrzi. Husk at stemple jeres billet i den gule automat, som står ved nedgangen til metro sporet.

Bus
Busserne har i modsætning til i mange andre lande, deres eget spor, så selv om man er midt i myldretiden forekommer forsinkelser sjældent. Husk at stemple jeres billet, når i stiger på bussen, i en af de gule automater.

Sporvogn
Sporvognsnettet i Prag er meget udbygget og uhyre effektivt. Sporvognene holder ikke i trafikkøer og de kører uhyre rettidigt. Samtidig er der en helt speciel hygge, ved at køre i sporvognene af ældre dato. Husk altid at påstemple jeres billet i en af de gule automater inde i sporvognen.

Taxa
Taxaer findes overalt i byen og her skal man være lidt mere på vagt, idet der er stor forskel på selskaberne. Nogle kører uden taxameter og andre med. Vi anbefaler altid et selskab ved navn AAA. De har igennem mange år, været det mest pålidelige selskab i byen og de har i de sidste par år også kraftigt moderniseret deres vognpark. Hold jer fra pirat taxaer.

Jeresferie.dk - Tlf.: 32 17 73 44 - E-mail: info@jeresferie.dk

Billig Skiferie - Billig studietur - Hotel Prag - Kørselvferier - Billige rejser - Rejsetilbud